Nyt koncept fra Frelsens Hær Genbrug: secondhandtøj direkte til businesskunder

For første gang herhjemme vil Frelsens Hær Genbrug gøre det muligt for private erhvervsdrivende at købe secondhand direkte fra sorteringscentralen i Hvidovre. Det vil gavne miljøet, være tidsbesparende for butiksejerne og ikke mindst, skaffe økonomi til Frelsens Hærs store sociale arbejde.

Frelsens Hær Genbrug modtager hvert år 3000-4000 tons tøj fra private og overskudslagre. Tøjet sorteres i Vejle og Hvidovre, hvorfra det dels køres til Frelsens Hærs egne genbrugsbutikker, dels bliver eksporteret til udlandet og dels ender som twill, hvis kvaliteten ikke giver andre muligheder.

Men nu åbner Frelsens Hær Genbrug i Hvidovre dørene til de hellige haller for direkte salg til businesskunder.

”Jeg har selv haft butik, hvor jeg solgte vintagemøbler og kunst. Det betød, at jeg hver weekend havde ungerne med i klapvognen på loppemarkeder landet rundt for at finde gode vare, jeg kunne sælge videre. Jagten ér sjov men også utroligt tidskrævende, og for mig endte det med, at jeg ikke havde timer nok i døgnet. Så jeg håber og tror, at mange mindre erhvervsdrivende eller nystartede secondhandbutikker, vil kunne se fordelen af et direkte samarbejde med Frelsens Hær Genbrug. Vi vil kunne levere hovedparten af varerne eller blot fungere som et supplement,” siger Jette Skov, CSR- og marketingschef hos Frelsens Hær Genbrug.

Konceptet er enkelt. Kunderne tilbydes to kvaliteter af udvalgt secondhandtøj, fordelt efter køn, mærke, kvalitet og relevans, til levering to til fire gange om måneden. Prisen afregnes per kilo.

Der afregnes efter vægt.

”Tøjet udvælges af mine dygtige medarbejdere, der har et rigtig godt øje for kvalitet, styles og mærker. På sigt vil vi også kunne tilpasse varerne til den enkelte butik, efterhånden som vi lærer deres særlige behov at kende,” forklarer Jette Skov.

Vil man selv på genbrugsjagt i sorteringshallen, er det også en mulighed, efter særlig aftale.

Stigende efterspørgsel på secondhand er godt for miljøet

Det er første gang, en nødhjælpsorganisation giver andre butikker muligheden for at købe doneret tøj til videresalg. Konceptet tilbydes i en tid, hvor antallet af secondhandbutikker er i stigning, og især de yngre forbrugere foretrækker secondhand over fast fashion, blandt andet på grund af miljøet.

”Tekstilproduktion er verdens næstmest forurenende industri. Derfor giver det god mening at genbruge så meget tøj som muligt. Samtidig vil vi gerne sørge for, at de gode sager, folk donerer til os, bidrager på bedst mulig måde til Frelsens Hærs store sociale arbejde. Med andre ord, at vi får en ordentlig pris for det. Det vil denne nye B2B-handel hjælpe til med,” forklarer Jette Skov om konceptet, der i første omgang kun vil tilbydes et par håndfulde kunder, for at garantere en høj kvalitet.

En 10 kg Levering ku se sådan ud.

Som privatkunde behøver man ikke frygte, at Frelsens Hærs egne butikker for fremtiden vil være støvsuget for genbrugsguld, forsikrer hun:

”Det skal altid være muligt at gå ind i en genbrugsbutik fra Frelsens Hær og gøre gode fund. Heldigvis har vi rigeligt med tøj af god kvalitet, takket være alle de skønne mennesker, der dagligt donerer i vores containere,” siger Jette Skov.

Overskuddet fra Frelsens Hær Genbrug går til at finansiere det store sociale arbejde Frelsens Hær leverer året rundt, blandt andet for hjemløse og fattige familier. Som B2B-kunde vil man dermed bidrage til dette vigtige sociale arbejde.

For yderligere information kontakt: Jette Skov på [email protected] eller via telefon: 21 33 07 05

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din kurv
//
Kurven er tom.

Ingen varer i kurven.

0
//