Samarbejde med Wair

Frelsens Hær Blogpost: 

For over et to år siden havde vi besøg af Lili, som lige havde startet virksomheden Wair. Hun var i gang med at udvikle en upcycled sneaker, der skulle laves af kasserede tekstiler. Her to år senere har Wair lykkedes med netop dette, de har endda deres sko til salg i vores Redesign butik og på vores nylancherede hjemmeside.

Wair er en tekstil upcycling start-up, der er på en mission for at bekæmpe tekstil affald ved at forvandle kasserede tekstiler om til bæredygtige mode produkter.

Frelsens Hær har generelt været en stor del af vores rejse. Lige fra at give feedback på de aller første prototyper på skoene, lægge lokale til vores test upcycling workshop og til nu, hvor de donerer deres ugenbrugelige jeans til os og sælger vores sko i Redesign butikken.

Lili Dreyer Founder and CEO, WAIR

Deres første produkt er de upcyclede sneakers, der blandt andet er lavet af de jeans fra Frelsens Hær som ikke kan genbruges. Det vil sige, at de tager bukserne med f.eks. huller eller små pletter, som dermed ikke kan videresælges, og laver dem om til upcyclede sko.

Ved at bruge de ugenbrugelige jeans, betyder det, at hvert par sko kommer med deres egen historie. Selvom de ser ens ud på afstand, vil man, hvis man kigger nærmere efter, kunne se små farveforskelle i detaljerne på skoen. Nogle detaljer vil være lidt lysere eller mørkere end de andre og på nogle par kan man endda se en “ombre” effekt, da et par jeans måske er blevet lidt lysere på knæene efter et godt og langt første liv.

Skoene bliver produceret i Portugal på en familieejet sko-fabrik, der har stort fokus på både social og miljømæssig bæredygtighed. Det var generelt svært for Wair at finde en fabrik, som gad at arbejde med dem, da sko-fabrikker ikke er vant til at arbejde med tekstil affald. Det lykkedes dog til sidst, og de har nu produceret over 600 par sko sammen med fabrikken i Portugal.

Siden vi mødte dem for første gang, har Wair haft vokseværk og er nu 9 på holdet inklusive to designere, der har specialiseret sig i cirkulært design og upcycling.
De to designere er i fuld gang med at udvikle nye produkter, da der (desværre) er mere end nok tekstil affald at give sig i kast med.

Hvis du vil følge med i Wairs univers, hvor der blandt andet snart kommer nyt om nogle nye upcyclede produkter, kan du finde dem på Instagram eller Facebook under @sustainablewair og på deres hjemmeside https://sustainablewair.com/.

Din kurv
//
Kurven er tom.

Ingen varer i kurven.

0
//