Hvem hjælper jeg med min donation eller køb?

Når vi har betalt løn til medarbejdere, moms, husleje og andre faste udgifter, så er vi utroligt glade for, at vi kan give vores overskud til Frelsens Hærs sociale arbejde. 

Frelsens Hærs sociale arbejde spænder bredt fra julehjælp til krisecentre til gælds- og jurarådgivning. Kernen i Frelsens Hærs sociale arbejde er, at vi hjælper alle; uden at skelne til politisk, religiøs eller seksuel orientering. Det handler ganske enkelt om næstekærlighed. Hvert år hjælper Frelsens Hær 160.000 personer i Danmark. 

Frelsens Hær er især kendt for at uddele julehjælp, og det har vi gjort helt siden vores begyndelse i Danmark i 1887. Behovet for hjælp er steget markant gennem de sidste 20 år, og derfor uddeler vi julehjælp til ca. 8.000 familier om året. 

Vores Familiearbejde udspringer af en idé og et ønske om ikke kun at hjælpe familier til jul, men hele året rundt i et større omfang end tidligere. Derfor har vi gennem de sidste 15 år haft fokus på og mulighed for at tilbyde familierne at deltage i flere forskellige ferieoplevelser. Der har således været sommerlejre og udflugter til forlystelsesparker, hvoraf flere af disse har været gjort mulige med samarbejdspartnere og virksomheder, heriblandt Arbejdsmarkedets Ferie Fond. Gennem vores lokale afdelinger rundt omkring i landet, bliver familierne tilbudt en ekstra håndsrækning i hverdagen ved at kunne deltage i netværksgrupper, hvor der er fokus på sund mad, fællesskab for børn og voksne og et pusterum, hvor erfaringer kan deles i fortrolighed. For et par år siden blev Frelsens Hærs familiearbejde evalueret af Social og Pædagogisk Udviklings- og Kursuscenter, som blandt andet skrev følgende i deres rapport: 

– Før man sidder der, møder familierne, hører historierne og får hverdagsbillederne på deres virkelighed. Før man ser menneskerne bag alle begreberne; kaosfamilie, fattige familier, socialgruppe 4 og 5 og familier på kanten af samfundet, så kan det være svært at forstå, hvor store sociale problemer, der er tale om, og hvor fattig man faktisk kan være – også i Danmark […] Det vurderes, at Frelsens Hærs familiekonsulenters familiearbejde retter sig mod en gruppe, som i mange andre henseender er overset. Frelsens Hærs familiearbejde hjælper dem, der falder udenfor kategori. 

Danskundervisning, gælds- og jurarådgivning tilbydes primært i Hovedstadsområdet, men har i de seneste år også spredt sig til andre dele af Danmark. Med undervisning i dansk gives der mulighed for at lære det helt basale sprog, inden der er mulighed for at komme ind på en sprogskole, hvilket kursisterne også hjælpes med, ligesom der rådgives og vejledes omkring muligheder for at komme i arbejde eller uddannelse. 
Gælds- og jurarådgivning er gjort muligt på baggrund af et stort engagement fra frivillige mennesker, blandt andet jura- og socialrådgiverstuderende, samt bankrådgivere med flere. Kommunikation til og fra det offentlige kan være kringlet og uoverskueligt for mange, men med lidt hjælp fra en uvildig person, kan der ofte findes en god løsning for begge parter. 
Netop arbejdet med kommunen og andre offentlige instanser er essentielt i Frelsens Hærs arbejde, og vi ønsker at hjælpe til, hvor vi kan. 

Væresteder og arbejdet med hjemløse er naturligvis også en essentiel del af Frelsens Hærs sociale arbejde. I Pakhuset på Christianshavn, i Møllepladscenteret i Aalborg og i Regnbuen i Helsingør, serveres morgenmad flere dage om ugen for byens borgere. Gennem Pakhuset på Christianshavn rekrutteres migranter til Projekt Trin for Trin, hvor formålet er at få migranter i arbejde. Dette projekt er støttet af EU. I Aalborg har Frelsens Hær lagt hus til, at hjemløse i byen kunne blive vaccineret mod covid-19 i begyndelsen af 2021. 

Frelsens Hær driver tre krisecentre i Danmark, hvor to kun er for kvinder og børn og det tredje er for både mænd, kvinder og børn. Krisecentrene er, ligesom Frelsens Hærs daginstitutioner selvejende og har driftsoverenskomst med lokale kommuner/regioner. Derudover driver Frelsens Hær også Hørhuset i København, som er et botilbud for hjemløse, uanset statsborgerskab. 

Frelsens Hærs sociale arbejde er bredt og drives i høj grad gennem større og mindre projekter, heraf flere med samarbejdspartnere og økonomisk støtte fra fonde. Men i kernen af Frelsens Hærs sociale arbejde er hverdagens helte i vores lokale afdelinger i hele landet; både ansatte og frivillige, som hver dag, år efter år, gør en ekstra indsats for at være til stede for mennesker, som har brug for hjælp, både til det akutte behov for mad, men også de større og længerevarende behov. 

Læs mere om Frelsens Hærs arbejde her: https://www.frelsenshaer.dk/ 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din kurv
//
Kurven er tom.

Ingen varer i kurven.

0
//